14 Mayıs 2006

Çilekli Cheesecake  

8 Yorum var


Çilek en sevdiğim meyvelerden biri. Yemeğe başlayınca ancak birisinin beni durdurması gerekiyor, yoksa tüm çilekler bitene kadar yemeğe devam ediyorum :) Bu ayın konusu çilek olunca ne yapabilirim diye günlerce düşündüm fakat bir türlü karar veremedim. Bu arada her seferinde bir tatlı yaparım diye aldığım çilekler nedense tatlı olamadan bitiyordu. Bu sefer markete gittiğimde bir paket çilek almak yerine kendimi bildiğim için 5 paket çilek alıp çıktım. Uzun uzun düşünmek çilekler açısından tehlike yarattığından hiç düşünmeden herkes tarafından çok beğenilen cheesecake'imi yapmaya karar verdim. Genelde çilekli denildiğinde ya içine çilek konulur yada çilek sosu ile üzerine motifler yapılır. Biraz farklı bir lezzet yakalamak için çilek püresini içine kattım. Evdekilerin "muhteşem, harika " yorumlarından ve neredeyse tamamının 3 saniye içinde bitmiş olmasından anladığım kadarıyla istediğim lezzeti yakalayabilmiştim.

Bu güzel meyveyi bu ayın konusu olarak seçtiğin için çok teşekkürler Tuğçe.

Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 1 pk vanilya
  • 2 pk krem peynir
  • 1+1/2 bardak şeker
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 pk Eti burçak bisküvi
  • 2 yemek kaşığı margarin
  • 8 adet iri çilek

Hazırlanışı

  1. Fırını 170 derecede ısıtın.
  2. Margarin eritin ve bisküviler ile birlikte mutfak robotundan geçirin. Kalıbın içine 1 parmak kalınlığında döşeyin ve fırında 3 dk. pişirin.
  3. Yumurtaları ve şekeri mixerde rengi açılana kadar iyice çırpın. Vanilya, un ve tek tek krem peynirlerini ekleyin çırpmaya devam edin. En son püre haline getirilmiş çilekleri ilave edip karıştırdıktan sonra, krema kıvamına gelen harcı bisküvi ile döşenmiş kalıplara dökün ve önceden ısıtılmış fırında 30 - 35 dk. pişirin.
  4. Soğuduktan sonra 1 gece dolapta beklettikten sonra servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

8 Yorum var: to “ Çilekli Cheesecake


  • 5/15/2006 11:56 ÖÖ  

    Ellerine sağlık.Çok da şirin gözüküyor.


  • 5/15/2006 12:15 ÖS  

    Alev merhabalar.. pasta pek bir hos duruyor ellerine saglik...pratik bir tatli....

    kolay gelsin


  • 5/16/2006 3:52 ÖÖ  

    MERHABALAR.TARİFİNİZİ ÇOK PRATİK BULUP AKŞAM İŞ ÇIKIŞINDA HEMEN DENEDİM AMA NE YAZIK Kİ SONU HÜSRAN OLDU.BEN TARİFİ TEK KALIPTA BORCAMDA DENEDİM.PİŞİRME SÜRESİNİ BİRAZ UZUN TUTMALIYDIM HERHALDE.İÇİ BİRAZ ÇİĞ KALDI.TAVSİYELERİNİZİ BEKLİYORUM.KOLAYGELSİN


  • 5/16/2006 9:40 ÖÖ  

    Mehaba Ulku
    Bu tarifi (cileksiz olarak)yillardir yapiyorum ve gercekten her yaptigimda herkes cok begenerek yiyor. Buyuzden guvenerek bu tarifi verdim. Neden olmamis olabilir bakalim:

    - Borcam kalibinin buyuklugu nekadar? Kucuk ise ic malzemesi cok kalin kalmis olabilir.

    - Firin isilari bazen firina gore degisebiliyor bu yuzden daha uzun tutabilirsin. Fakat renginin cok degismemesine dikkat etmelisin.

    - Firindan ciktiginda ortasi zaten hafif sivi kivamda olucak. Cok fazla degil. Fakat dolaba kaldirip 1 gece beklettikten sonra sertlesiyor.

    Aklima gelen sebepler bunlar olabilir. Tekrar denemeni tavsiye ederim. Inan cok lezzetli bir cheesecake oluyor :)

    Sevgiler/


  • 5/16/2006 5:43 ÖS  

    Alev'cigim merhaba,
    HArika olmus bu tarif ellerine saglik..
    Sevgiler..


  • 5/17/2006 8:45 ÖÖ  

    Kuzencigim cheesecakeini tatmıs biri olarak bu tarifin ne kadar muhtesem olabilecegini tahmin edebiliyorum. is arkadaslarima gosterince hepsi tarifi yazdi ve goruntusune resmen vuruldular. her zamanki gibi muhtesemsin.~_~


  • 5/18/2006 3:46 ÖÖ  

    Canım

    Gelir gelmez sitene girdim.Muhtesem bir donus.Bu arada cheesecake'ini tatmiş biri olarak uzun suredir tarifini yapmadigimi hatirlattin.Hemen deneyecegım.
    Unutulmaz bir hafata icin ben de esine ve sana tesekkur ederim.
    Seni seviyorum bitanem


  • 5/18/2006 8:42 ÖS  

    Cilek, defne, hanife yorumlariniz icin tesekkur ederim.
    Kuzencim, ablacim, gercekten yine guzel oldu nediyim yalan yok :) Zaten evde 'tekrar nezaman yapacaksin' baskilari basladi bile. Sanirim haftasonu yine yapilacak :) Ablacim eger biraz olsun eglenip dinlenebildiysen ne mutlu bize.

linkwithin

Related Posts with Thumbnails