11 Nisan 2006

Rezene & Cevizli Biscotti  

6 Yorum var


Biscotti'yi artık sanırım herkes cok iyi biliyordur. Hemen hemen tüm yemek bloglarında mutlaka bir tarif verilmiştir. Bende ilk defa buraya geldiğimde keşfettim. Biscotti aslında 2 defa fırınlanmış bir tür kurabiye. Belki bir çoğunuz selanik gevreğini biliyorsunuzdur. Biscotti de bir çeşit selanik gevreği. Biscotti , burda özellikle kahvenin yanında çok fazla tüketilen bir kurabiye. Aslında orjinali bademli, fakat meyve ve yemişlerden yapılan bir çok çeşidini de bulabiliyorsunuz. Bu kurabiyelerden sık sık yapıp kavanozlarda saklıyorum. Birileri geldiğinde çay veya kahvenin yanında harika oluyor. En güzel tarafı ise, uygun koşullarda sakladığınızda kolay kolay bayatlamıyor olması :)

Rezene tohumu hem tadı hemde kokusu ile gerçekten bence biscottiye çok yakıştı. Fakat rezene sevmiyorsanız dereotu yada tarhun da kullanabilirsiniz.

Malzemeler

  • 3 bardak un
  • 2 tatlı kaşığı kabartma tozu (tsp)
  • 110 gr. yumuşak margarin (1 stick)
  • 2/3 bardak şeker
  • 1/4 bardak rezene tohumu ( arzuya göre daha azda koyabilirsiniz)
  • 1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi
  • 1/4 tatlı kaşığı tuz
  • 3 yumurta
  • 1 bardak iri dövülmüş ceviz

bardak ölçüsü amerikan cup ölçüsüdür

Hazırlanışı

  1. Fırını 190C (375F) de ısıtın.
  2. Mixer ile yağı krema haline gelene kadar karıştırın. Şeker, tuz, limon kabuğu rendesi ve rezeneyi ekleyin. Yumurtaları ayrı bir yerde çırpın ve karışıma ilave edin.
  3. Unu ve cevizleri ekleyip tahta bir kaşıkla karıştırın ve hafif sert bir hamur elde edin.

  4. Hamuru iki parçaya ayırın ve üzerlerine bastırıp 1 cm kalınlığında uzunlamasına 2 adet rulo hazırlayın. Rulolar çok kalın olmamalı, yoksa içleri yumuşak kalıyor.
  5. Fırın tepsisine koyun ve 25 -30 dk üzeri hafif kahverengi olana kadar pişirin.
  6. Piştikten sonra fırın teline koyup 1 saat yada tamamen soğuyana kadar bekletin.
  7. Ekmek bıçağı ile yaklaşık 2 cm. kalınlığında dilimler kesin ve tekrar tepsiye dizin.
  8. Fırını 160C getirin ve 10 dk. pişirin. Sonra tüm kurabiyeleri ters çevirin 10dk. daha pişirin.
  9. Tamamen soğuduktan sonra servis edin.

Afiyet olsun.

6 Yorum var: to “ Rezene & Cevizli Biscotti


  • 4/12/2006 2:58 ÖÖ  

    Alev, benim en sevdiğim kurabiyeler bunlar:) Bulduğum her yeni biscotti tarifiyle heyecanlanıyorum! Rezene çok ilginç gerçekten, deneyeceğim mutlaka. Ancak bildiğim yöntemlerden farklı olarak sen tamamen soğuduktan sonra dilimleyip tekrar fırınlamışsın biscottileri. Merak ettiğim tamamen soğuduktan sonra dilimlemenin zor olup olmadığı. Yani biraz sertleşmiştir muhakkak değil mi? Ben çünkü sadece 10-15 dk kadar bekletip hemen dilimliyorum ve tekrar fırına veriyorum. Acaba senin yaptığın gibi tamamen soğutup tekrar fırınlamak daha kıtır yapar mı, ona takıldım bir de. Çünkü ben çok daha kıtır biscottiler hayal ediyorum:)


  • 4/12/2006 5:59 ÖÖ  

    Sibel
    Cok sertlesmesini beklemene gerek yok. Ama soguduktan sonra hamuru daha iyi kesebiliyorsun. Sertliginde onemli olan ilk firinlamadan sonra iclerinin tamamen pismis olmalari ve 2. defa firinlama islemi. Eger senin firin sicakliginda 10dk. yeterli gelmediyse biraz daha tutabilirsin ve mutlaka 2 tarafinida esit oranda pisir. Bende birkac biscotti tarifi daha var zamanla onlarida yazmayi dusunuyorum. Ozellikle espressolu olan tam dedigin gibi kitir kitir bir biscotti oluyor :)


  • 4/12/2006 6:29 ÖÖ  

    Sağol Alev, tamam bir de böyle deneyeyim o zaman.. Espressoluyu da çok merak ettim bak şimdi! Bekliyorum diğer tarifleri de:)


  • 5/29/2006 2:50 ÖÖ  

    NE kadar dayanabilr Alev bu biskottiler (yani hani sıkı kapanır kavanozlarda falan)
    misafir geldiginde hazır olsun fikri hosuma gitti.
    Sevgiler


  • 5/29/2006 7:56 ÖÖ  

    Sevgilli Binnur

    Bunlar bizim bildigimiz bir cesit peksimet. Uzun sure dayaniyor. Fakat keserken ince dilimler halinde kesmeye calis. Daha gevrek oluyor :)

    Sevgiler


  • 5/30/2006 11:31 ÖÖ  

    BU pwksimetleri biliyorum aslında. bazı pastanelerde meyvelileri satılıyor.. Bakalım ben ne kadar sure dayandırabilecegim.

linkwithin

Related Posts with Thumbnails