01 Nisan 2006

İncirli & Cevizli Kurabiye  

3 Yorum var



Sonunda taşındık... Geçen haftasonu taşınmayı planlıyorduk, buyüzden TV ve interneti iptal ettirmiştik. Cuma günü apartman idaresine haftasonu taşınacığımızı bildirdik ve şok olduk. Neymiş haftasonu taşınamazmışız. Apartman kuralı buymuş. Oysa buraya da haftasonu taşınmıştık nedir olay anlamadık. Düşünebiliyormusunuz biz herşeyi hazırlamışız ama taşınamıyoruz. İnsanlar haftaiçi çalışıyor izin almak zorunda kalacaklar kimin umurunda.. Neyse sonunda taşındık ve yorucu bir haftasonu artık geride kaldı. Bende harika bir enerji bombası kurabiye tarifi ile tekrar bloguma geri dönebildim.

Bu tarifi televizyondaki yemek programlarından birinde almıştım. İçindeki malzemenin zenginliği yüzünden daha yapmadan harika bir lezzeti olucağını düşünmüştüm. Eğer incir seviyorsanız ve enerjiye ihtiyacınız varsa :) bu kurabiyeleri tavsiye ederim. Bizim evde çok beğenildi ve sık yapılan kurabiyeler listesini girdi bile.

Parantez içindekiler Amerikan ölçüleridir

Hamuru
  • 2 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı vanilya (tsp)
  • 2 +2/3 su bardağı bardak Un
  • 2/3 su bardağı şeker
  • 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi (tsp)
  • 1/2 tatlı kaşığı tuz (tsp)
  • 170 gr oda sıcaklığında margarin (1+1/2 stick)
  1. Yumurta ve vanilya ayrı bir kapta kabarana kadar karıştırın.
  2. Un, şeker, limon kabuğu ve tuzu ayrı bir kapta karıştırın. Yumuşak margarini ekleyip parmaklarınızla yağ minik kumlu bir hal alana kadar karıştırın.
  3. Yumurtaları ilave edip hamura iyice karışmasını sağlayın.
  4. Hamuru iki parçaya bölüp şeffaf streçe sarıp 1 saat buzdolabına kaldırın.

İç malzemesi

  • 250 gr. kuru incir (9 oz)
  • 1/2 su bardağı kuru üzüm
  • 2/3 su bardağı bal
  • 1/3 su bardağı portakal suyu
  • 1 yemek kaşığı tarçın (tbs)
  • 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi (tsp)
  • 1 su bardağı ceviz
  • 1 yumurta (üzerine sürmek için)
  1. İncir ve üzümü rondoda minik parçalar haline gelene karıştırın.
  2. Karışıma portakal suyu, bal, limon kabuğu ve tarçını ekleyip tekrar karıştırın.
  3. Dövülmüş cevizi ekleyip kaşıkla karışıma ekleyin.

Hazırlanışı

  1. Fırını 175 derecede (350F ) ısıtın.
  2. Unlanmış tezgah üzerinde soğuk hamuru yarım santim inceliğinde açın. Kurabiye kalıbı ile hamurdan yuvarlak parçalar kesin. Ben, hamuru 2 seffaf streç arasına koyup açıyorum daha kolay oluyor.
  3. Yuvarlak parçaların ortalarına kaşıkla iç malzemeden koyun. Tüm kenarlarına fırça ile çırpılmış yumurta sürüp D şeklinde katlayın.
  4. Yağlı kağıt serili tepsiye dizip üzerlerine tekrar çırpılmış yumurta sürün.
  5. Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 20 -23 dk. üzerleri hafifçe kızarana kadar pişirin.

3 Yorum var: to “ İncirli & Cevizli Kurabiye


  • 4/02/2006 1:49 ÖS  

    Merhaba,

    Ilk kez gordum sitenizi, yeni evinizde hersey gonlunuzce olur umarim. Uzaklarda ev tasimak zor bilirum ben de uzaktayim...Bu arada tarif cok guzel gorunuyor gerci daha once incirli boyle bir deneme yapmamistim ama denemeye deger.

    Sevgiler,
    Hulya


  • 4/04/2006 6:06 ÖS  

    canim
    uzakkosenin diger ucundan hasret ve sevgi dolu selamlar.Siteni ilk actigindan beri ziyaret ediyorum ve bir kac kez ne kadar guzel bir girsimde bulundugunu ve uzaklari yakinlastirdigini soylemek icin yoruma katildim ama hernedense bir turlu ulasamadim.her ziyaretimde cok severek ve gozyaslariyla okuyorum - yengemin tarifi , isilin mesaji, prensesin dogum gunu pastasi..... Seni ve esini coook cok opuyor, yeni yuvanin sicacik ve huzurlu olmasini diliyorum.sevgiler


  • 4/07/2006 2:49 ÖS  

    Hulya, iyi dileklerin icin tesekkur ederim. Bu kurabiye gercekten yapmaya degiyor inan. Simdiden afiyet olsun.

    Canim kuzencim
    Keske uzaklari yakinlastirebilmek bu kadar kolay olsaydi.. Ama enazindan birazda olsa bunu hissettirebiliyorsam ne kadar mutlu oldugumu anlatamam. Seni bende coookkk opuyorum ve Seni cok ozledim. Sevgilerimle..

linkwithin

Related Posts with Thumbnails