29 Nisan 2006

Adisababa Pastası  

3 Yorum var

Parti menüsüne kaldığım yerden devam. Bu tarifi dergilerden birinden kesip saklamıştım. Uzun zamandır defterimin arasında yapılmayı bekliyordu. Çok değişik ve lezzetli bir pasta oldu. Fakat pastanın son halini masaya koyduktan sonra resimleyemedim. Cunku kesilmiş ve yenmeye başlanmıştı bile. :)

Yağsız hamuru orjinal tarifte 3 yumurta ile yapın yazılmıştı. Fakat ben 4 yumurta kullandım. Fırından çıkattığımda biraz hamur yumurta kokuyordu ama soğuduktan sonra ve kremalar ile karışınca bu koku tamamen kayboldu. Neskafe kremaya acımsı ve çok hoş bir lezzet vermişti. Yapım süresi biraz uzun fakat son derece kolay. Bir gün önceden yapıp buzlukta dondurduktan sonra dolapta saklarsayabilirsiniz. Kesilmesi daha kolay olucaktır. Bu son derece lezzetli pasta bizim evde en sık yapılacaklar listesinin başına yerleşti bile.

Malzemeler

Yağsız Hamur

  • 4 yumurta
  • 125 grç toz şeker
  • 125 gr. Un

Ara kreması

  • 3 yemek kaşığı neskafe
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı su
  • 75 ml. krema
  • 1 yemek kaşığı Baileys® Irish Cream (opsiyonel)
  1. Fırını 220C (440F) ayarlayıp ısıtın.
  2. Yumurtaları ve şekeri ateşe dayanıklı bir kaba koyun ve sıcak su ile dolu bir tencerenin içine yerleştirin. Mixer ile rengi iyice açılıp katılaşana kadar çırpın.
  3. Ateşten alıp katı hale gelene kadar karıştırmaya devam edin.
  4. Unu üzeriye eleyin ve kaşıkla yavaşça karışımı söndürmeden ilave edin.
  5. Fırın tepsisine (25x20) yağlı kağıt döşeyin. Hamuru ikiye bölerek tepsilere yayın ve 6-8 dk. pişirin. Dışarı alıp soğutun.
  6. Ara kreması için, kahve ve şekeri iki yemek kaşığı su ile bir kaba koyun ve şeker eriyene kadar ısıtın. Biraz soğuduktan sonra kremayı ilave edin.
  7. Birince kekten 18cm. çapında bir daire kesin kenara ayırın. Kremalı karışımı diğer kekin üzerine sürüp uzun tarafından sarın.
  8. Minik yuvarlak silindirler kesin ve yuvarlak borcam kabının kenarlarına boşluk kalmayacak şekilde döşeyin. Ortası havuz gibi boş kalacak.

İç Kreması

  • 1 yemek kaşığı neskafe
  • 2 yumurta sarısı
  • 300 ml. süt
  • 3 çay kaşığı toz jelatin
  • 300 ml. krema
  • 1/3 bardak damla çikolata
  • 1/4 bardak mısır unu
  • 1 yemek kaşığı Baileys® Irish Cream (opsiyonel)
  1. Mısırunu, şeker, neskafe ve yumurta sarıları biraz süt ile karıştırın.
  2. Jelatini 2 yemek kaşığı suda eritin.
  3. Kalan sütü mısırunu karışımına katın ve katılaşıncaya kadar karıştırarak pişirin. Gerekirse bir miktar daha mısır unu ilave edebilirsiniz. Ocaktan alıp jelatini ekleyin.
  4. Ayrı bir kapta kremayı iyice çırpın. Muhallebi biraz soğuduktan sonra kremayı ve damla çikolataları ilave edip kaşıkla karıştırın.
  5. Döşenmiş borcam kalıbının ortasına karışımı döküp yuvarlak halinde kesilmiş diğer kek parçasını üzerine yerleştirin.
  6. Buzlukta 5-6 saat bekletin ve ters çevirerek bir tabağa alın.

Afiyet olsun.

Not: Kremaların içine az miktarda Baileys® Irish Cream koydum. Neskafe ve çikolata ile çok lezzetli oldu . Fakat tamamen isteğiniğze bağlı, kullanmayabilirsiniz. Ayrıca çikolata parçaları yerine kremanın içinde ceviz de kullanabilirsiniz.

3 Yorum var: to “ Adisababa Pastası


  • 5/07/2006 9:44 ÖÖ  

    Değişik tariflerle dolu bir site ne güzel!
    Emeğinize sağlık sevgili Alev!
    sevgiler...


  • 5/09/2006 8:49 ÖS  

    Tesekkur ederim Ev perisi.
    Elimden geldigince degisik ve ozel tariflere yer vermeye calisiyorum. Guzel yorumlar beni daha da tesvik ediyor.

    Sevgiyle kal


  • 11/04/2008 12:03 ÖS  

    Bugün okulda bu pasta konuşuldu. Eve gelir gelmez aradım, taradım. Bir kişi yapmış diğer 15 kişi kopyalayıp, yayınlamış. Tam kapatmaya karar vermiştim ki sizin tarifinizi buldum. Harika görünüyor. Bir kaç malzeme dışında yapılabilirliği yüksek diye düşünüyorum. Yapınca bloğumda yayınlarım. Ellerinize sağlık, sevgiyle kalın...

linkwithin

Related Posts with Thumbnails