11 Mart 2006

Peynirli Mısır Ekmeği  

6 Yorum var


Bugün hava inanılmaz güzeldi. Baharı özlemişim gerçekten. Ama bu aldatıcı bir bahar, yarın tekrar yağmur yağmaya başlayacakmış :( Hava güzel olmasına güzeldi ama , benim pek faydalandığım söylenemez. Ay başında yeni eve taşınacağımız için eşyaları yavaş yavaş toplamaya başladık. Buyüzden ancak gece güzel bir yürüyüş yapabildim.

Bu ekmeği, akşam üstü eşimin canı mısır ekmeği + yoğurt ikilisi çekince hazırladım. Tarifi eski bir dergide bulmuştum ve nezamandır yapmayı düşünüyordum. Fakat tarife pek sadık kaldığımı söyleyemem. Nerdeyse un miktarı haricinde tüm malzemeleri değiştirdim. Gerçekten çok lezzetli bir mısır ekmeği oldu ve sanırım bundan sonra bizim evde hep bu mısır ekmeği pişirilecek :) Hazırlaması çok kısa sürüyor ve yoğurt ile gerçekten bir harika oluyor. İsterseniz , yoğurdun içerisine mango yada ananas parçaları koyarak tadını zenginleştirebilirsiniz.

Malzemeler

  • 2 su bardağı mısır unu
  • 1 su bardağı un
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı ricotta peyniri (veya lor peyniri)
  • 1 çay kaşığından biraz fazla tuz
  • 2 çay kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı kabartma tozu
  • 1 bardak maydanoz ve dereotu karışımı

Hazırlanışı

  1. Mısır ununu bir kaba alın. Üzerine unu ve kabartma tozunu eleyip, şeker ve tuzu ilave edin.
  2. Ardından yumurtaları ve ricotta peynirini ekleyip, sütü adım adım karıştırarak karışıma ilave edin.
  3. Doğranmış maydanoz ve dereotu karışımını ekleyin. Bütün malzemelerin birbirine tamamen karışıncaya kadar çırpma teli ile karıştırın.
  4. Yağlanmış fırın kabına karışımı dökün.
  5. Önceden ısıtılmış 200C (375F) fırında yaklaşık 35 -40 dk. pişirin.

Afiyet olsun

6 Yorum var: to “ Peynirli Mısır Ekmeği


  • 3/13/2006 2:04 ÖS  

    Alevcim, seninkide cok hos,
    dereotlu kek yapardik eskiden, onun gibi olmus misir unu ile dereotu uyumu nasil oldu, denerim bende onumuzdeki pazar sabahi bu tarifi.
    Tesekkur ederim, ellerine saglik.

    Zeynep


  • 3/13/2006 2:26 ÖS  

    Zeynep, dereotuve maydanoz karisimi hakikaten cok yakisti bence bu keke. Deneyip yorumlarini yazarsan sevinirim. Afiyet olsun.


  • 2/10/2008 11:25 ÖS  

    alev, ben denedim..nefis oldu..tarif icin cok tesekkurler. yarin ofise goturucem ilkay ve volkan da tatsin bakiim begenicekler mi..
    Rumuz: NY'dan bir dost ;)..
    Tahmin et bakiyim kim..


  • 4/15/2010 3:53 ÖÖ  

    Biraz once cikardim firindan, sogumasini bekliyorum. Cok hos gorunuyor doku ve tadinin da oyle olduguna eminim.

    Tarif icin tesekkurler.

    Deniz


  • 4/15/2010 8:57 ÖÖ  

    Afiyetler olsun. :)


  • 4/09/2012 10:58 ÖÖ  

    Selamlar , tarifte yag yok mu acaba?

linkwithin

Related Posts with Thumbnails