02 Mart 2006

Fırında Karnıbahar  

9 Yorum var


Karnıbaharı çok seviyorum, özellikle fırında yapıldığı zaman . Genelde, Brokoli+Karnıbahar ikilisini beşemel sos ile fırında pişiririm. Fakat bu sefer daha farklı hazırladım ve tavuğun veya etin yanında yenilebilecek gerçekten çok lezzetli bir yemek oldu. İçindeki malzemelerin farklılığı sebebiyle de yoğun bir karnıbahar tadı almıyorsunuz. Belki bu sayede karnıbahar sevmeyenlerde deneyebilirler.

Malzemeler
  • 1 orta boy karnıbahar
  • 1 bardak un
  • 3 adet yumurta
  • 2 adet havuç
  • 2 adet patates
  • 1 bardak beyaz peynir
  • 1 bardak siyah zeytin
  • 4-5 adet kurutulmuş domates
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 pk. kabartma tozu
  • 1/2 demet dereotu
  • 1 bardak kaşar peynir
Hazırlanışı
  1. Fırını 185 dereceye ayarlayıp ısıtın. (375F)
  2. Karnıbaharı doğrayıp haşlayın. Ben düdüklü tencerede 3 dk. haşladım.
  3. Havuçları ve patatesleri soyup haşlayın. Havuçları rendeleyip, patatesleri çatal ile püre haline getirin.
  4. Beyaz peyniri rendeleyip zeytinin çekirdeklerini ayırın.
  5. Kurutulmuş domatesi ılık suda 15-20 dk. bekletin
  6. Bir kabın içinde yumurtaları, yağı ve yoğurdu tel çırpıcı veya mixer ile çırpın.
  7. Karışıma unu, kabartma tozunu, beyaz peyniri, zeytinleri , rendelenmiş havuçları ve kıyılmış dereotunu ekleyip tahta kaşıkla karıştırın.
  8. Dometesleri minik parçalar halinde kesip , patatesler ile karışama ilave edin.
  9. En son olarak minik parçalara ayırdığınız karnıbaharları ekleyip tuzunu ve biberini ekleyip yağlanmış fırına dayanıklı bir kaba boşaltın.
  10. Üzerine kaşar rendesini serpin ve önceden ısıtılmış fırında 20-25 dk. pişirin.
Afiyet olsun

9 Yorum var: to “ Fırında Karnıbahar


  • 3/04/2006 9:14 ÖÖ  

    Harika gorunuyor Alev'cim, eline saglik, bu hafta yemek listesinde yer verecegim senin bu tarifine haberin olsun :))
    sevgilerimle.

    Zeynep


  • 3/04/2006 10:05 ÖÖ  

    Evet Alev nefis bir tarif. Aksi gibi Karnibahar almadim bu hafta, önümüzdeki haftaya denenicek muhakkak. Ellerine saglik. Bu arada müsaade edersen linkini aliyorum kendi siteme. Basarilar dilerim.
    Sevgilerimle


  • 3/04/2006 10:48 ÖÖ  

    Zeynep tesekkur ederim canim.

    Ozgul afiyet olsun, umarim sizde bizim gibi begenerek yersiniz. Sitene eklemenede cok sevindim, tesekkurler.


  • 3/07/2006 7:39 ÖÖ  

    Gerçekten değişik bir yemek, karnıbaharları koymadan hazırlanan malzeme bile tek başına pişirilse nefis olacağı kesin.


  • 3/11/2006 11:05 ÖÖ  

    Tadının güzel olduğu fotoğraftan bile belli olmuş.Mutlaka deneyeceğim.


  • 3/13/2006 12:53 ÖS  

    alev hanım fırında karnabaharı bugün yaptım.ucundan tadına baktım görüntü ve tad olarak mükemmel oldu.az sonrada aile fertlerine sunumunu yapacagım.ve afiyetle tüketecegimizden emin olabilirsiniz.bu vesile ile portakal ağacını her ziyaretimde sizin sitenizede severek konuk olduğumu belirtmek isterim.sevgilerimle...
    ssengun


  • 3/13/2006 2:25 ÖS  

    Tulin, Beyhan
    Yorumlariniz icin tesekkur ederim.
    Sengun, begendigine cok sevindim. Bazen galiba kimse yaptiklarimi begenmiyor ve yorum birakmiyor diye uzuluyordum. Simdi cok mutlu oldum.


  • 12/12/2009 11:32 ÖÖ  

    resmi görünce evde karnıbahar olduuna şükrettim :) şu an ocakta haşlanıolar :)


  • 12/24/2009 7:48 ÖS  

    Zeynep, umarim begenmissindir. Bu yemek esimin favorisi. Ama cektigim fotograf neyazikki lezzetini gosteremiyor :(

linkwithin

Related Posts with Thumbnails